Casa Alba, NSA – conflict asupra monitorizarii companiilor de retele (informatice) private


Înalți oficiali din Agenția Națională de Securitate (NSA) fac presiuni pentru un acces mai mare la rețelele de calculatoare din sectorul privat, totul în numele prevenirii atacurilor cibernetice. Dar Casa Alba insistă ca NSA să-și domolească eforturile, în principal datorită problemelor legate de protecția vieții private.

Anul trecut, NSA a făcut lobby pentru o propunere legislativă prin care ar trebui să ceară companiilor să permită agenţiei monitorizarea activității acestora pe Internet. Această acțiune, de asemenea, ar fi fost de aşteptat să dea agenției dovezi despre potenţiale atacuri cibernetice. NSA susţine că multe companii nu sunt capabile de a se apăra singure împotriva atacurilor şi că acest lucru ar putea ameninţa infrastructura naţională.

Atât Casa Albă cât şi Departamentul de Justiţie s-au opus ideii, argumentând că proiectul de lege ar permite o monitorizare guvernamentală fără precedent a activității civile, normale, de pe Internet.

De asemenea, consilierii preşedintelui Barack Obama, i-au spus generalului de armată Keith Alexander, şeful NSA, să aiba grijă asupra afirmațiilor sale publice privind obținerea de puteri extinse pentru a apăra ţara de hackeri.

„Am vrut să-i reamintim să fie cel puţin conştient de poziţia, politica administraţiei, aşa că dacă el susţine, în mod deschis, ceva peste ea, aceasta înseamnă subminarea comandantului șef”, a declarat un oficial al administrației pentru Washington Post.

Sursa: www.allgov.com (Noel Brinkerhoff)
 

În zilele următoare vom reveni cu mai multe informații despre amenințările la adresa vieții private și a Internetului, operă a diverselor agenții de sucuritate.
Subscrieți și fiți pe fază!

Acest articol a fost publicat în Politic/Social. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu